SOLO | kunst

 Zand erover 

Nico van der Wijk

Nico van der Wijk

Tekst en regie

Nico van der Wijk is actief als acteur, regisseur en toneelschrijver. Als acteur heeft hij onder andere bij Theater te Water gespeeld, bij Waark en bij Hotel Zigterman. Afgelopen jaar speelde hij de hoofdrol in de Groningstalige thriller Liek achter de Badde. Als regisseur is hij betrokken bij grote voorstellingen, zoals openluchtspelen in Winsum en Westeremden, maar ook bij kleinere voorstellingen, zoals bij het kerkenproject Veur Aaltied en Drama achter de Gevel. De afgelopen jaren heeft hij ook monologen geregisseerd van persoonlijke verhalen, naast De Ideale Drenkeling van Stichting ID ook Ijs. Als schrijver is hij veelzijdig, hij schrijft grote openluchtspelen als KoeKoe, maar ook voor jongerentheater De Steeg heeft hij diverse educatieve schoolvoorstellingen geschreven. De afgelopen jaren heeft hij ook geschreven voor het grote zomertheaterfestival in Groningen Noorderzon. Op dit moment is schrijft hij het script voor een nieuwe locatietheaterproductie De Bom van PeerGrouP dat zich op de militaire basis Havelterberg zal afspelen.

Trea Alers

Trea Alers

spel

Al tijdens de middelbare school plantte Trea Alers (1965) het zaadje voor haar latere theaterloopbaan. In het dagelijks leven is Trea werkzaam als medisch secretaresse bij de afdeling Anesthesiologie van Treant Zorggroep. Sinds 1982 speelde ze in ruim 40 theaterproducties mee en ontwikkelde zich tot een semiprofessioneel actrice voor toneel en film. Daarnaast schoolde ze zich via workshops bij in dramaturgie en regie. De afgelopen jaren is ze te zien in de producties van het Fraeylema Ensemble onder regie van Albert Secuur. Ook ontwikkelde ze zich de afgelopen jaren meer in film en televisie. Zo speelde ze vorig jaar samen met Nico van der Wijk in de speelfilm ‘Liek achter de Badde’ en speelde ze de hoofdrol in de korte film "the Beholder", die bekroond werd als "beste Groninger Film 2020".

Albert Secuur

Albert Secuur

Vormgever

Albert Secuur is een Nederlandse acteur, regisseur, muzikant, theatertechnicus en ontwerper. Een echt vakkundige duizendpoot. Hij speelde o.a bij het Noord Nederlands toneel, de Peergroup maar hij speelde ook in televisieseries als Pettiecoat, Hollands Hoop, Penoza en de Groningse dramaserie Boven Wotter. Met de film "reporter" viel hij in de prijzen op het Filmfestival van Moskou. Verder genoot hij landelijke bekendheid met zijn theatermonoloog "Woensdag Gehaktdag" een theatervoorstelling over Richard Klinkhamer.

E-mailen
Map
Info